Afbeelding
2015

Jaarbeeld van Bussum: juni

Algemeen

BUSSUM - De rel rond burgemeester Henk Heijman wordt met de week groter en groter. Er wordt veel gezegd en geschreven over de Bussumse burgemeester. 

Na veel gedoe neemt Henk Heijman zelf een grote stap: de burgemeester stapt op. Het wordt hem allemaal teveel en 'het belang voor Bussum weegt zwaarder dan het belang van de burgemeester zelf', zo zegt de burgemeester. Het college van B en W betreurt het vertrek van burgemeester Henk Heijman, maar snapt het wel. Er wordt verder gewerkt aan het rapport over het handelen van de burgemeester. Dat rapport komt tot de conclusie dat burgemeester Henk Heijman geen grote fouten maakte, maar wel slordig was. De raad debatteert er vervolgens nog een keer fel over. Deze drukke raadsvergadering wordt trouwens al geleid door waarnemend burgemeester Albertine van Vliet

Groot feest voor SDO
Groot feest voor de voetballers van SDO. De Bussumse voetballers promoveren voor het eerst naar de hoofdklasse. Dat was knap: de afgelopen jaren stoomde de Bussumse club al razendsnel op naar de eerste klasse. Het sleutelduel tegen Alphense Boys op het sportpark van SDO wordt gevolgd door honderden Bussumers en trouwe fans. Als SDO met twee knappe goals Alphense Boys verslaat, barst een groot feest los. 

Koopzondagen mogen doorgaan
Bussumse winkels mogen zeker tot en met december elke zondag de deuren openen. Het afgelopen halfjaar mochten Bussumse winkels voor het eerst zondags de deuren openen. Dat gebeurde als proef. Na de test bleek dat Bussumers graag zondags hun boodschappen deden, maar dat nog maar slechts enkele zaken echt elke zondag open waren. Enkele buurtbewoners klaagden vanwege overlast. Een ander onderzoek stelt echter dat Bussumers graag shoppen op zondag

Plannen voor gesprekken over Emmaschool
De gemeenteraad voelt er wel wat voor om met buurtbewoners en andere belanghebbenden te gaan praten over de toekomstplannen van de Emmaschool. Er wordt nu verder over nagedacht hoe dat exact moet gaan gebeuren. Buurtbewoners vrezen onder meer overlast, verkeers- en parkeerproblemen en hebben de angst dat de bouwplannen van de school afbreuk doen aan het karakter van de buurt. Meer dan 40 buurtbewoners hebben bezwaar gemaakt tegen de plannen. 

Traverse over spoor geopend
Wethouder Nen van Ramshorst heeft de eerste bezoekers toegelaten op de traverse over het spoor van Bussum Zuid. De traverse werd na maanden van bouwen geopend. Bezoekers kunnen nog beter van het ene perron naar de andere kant van het spoor. Dat kan met de trap, maar ook met de lift. Op die manier zijn de twee perrons beter begaanbaar voor onder andere ouderen. 

Veel klachten over parkeren
Parkerende Bussumers hebben het meest problemen met het betalen met muntgeld en snelle gegeven boetes. Dat laten ze weten aan het CDA. Er wordt een boekwerk met klachten overgedragen aan verkeerswethouder Nen van Ramshorst. 

Twee ongelukken
Twee zware ongelukken deze maand. Eerst botsen op de Nieuwe 's-Gravelandseweg twee auto's op elkaar. Eén auto belandt zelfs op z'n kop. Twee dagen later wordt een vrouw geschept door een auto op het Veerplein. Ze raakt zwaargewond. 

Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
Brandweer Bussum verwijdert gevaarlijk grote tak boven voetbalveld 112 16 aug, 11:50
Afbeelding
Vandalisme regenboogzebrapad in het centrum van Bussum Algemeen 16 aug, 10:40
Afbeelding
Bruisende romance ‘Licorice Pizza’ draait bij Tindalvilla tijdens opening Bussum Cultureel Cultureel 16 aug, 09:11
Logo
Afbeelding
In Gooise Meren was het dit jaar één keer raak Zakkenrollers weer actief op festivals en in de winkelstraten Algemeen 16 aug, 09:00
Logo
Afbeelding
In GRRU-gesprek met... vrijwilliger Lotte Spijker-Smallenburg ‘Groen maakt gelukkig’ Natuur en Milieu 16 aug, 07:00
Logo
Afbeelding
Einde Tweede Wereldoorlog ook in Hilversum herdacht ‘De verhalen moeten niet alleen verteld blijven worden, maar ook gehoord en begrepen’ Mensen 15 aug, 18:07
Afbeelding
Last onder dwangsom voor bekende fietsendief uit Gooise Meren 112 15 aug, 17:30
Afbeelding
Potje schaken op de Brink in Muiderberg Algemeen 15 aug, 14:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief