Afbeelding
2015

Jaarbeeld van Bussum: mei

Algemeen

BUSSUM - Bussum staat op z'n kop als er een grote rel ontstaat rond burgemeester Henk Heijman. Er wordt aan de bel getrokken als bekend wordt dat de burgemeester fouten zou hebben gemaakt. 

De hele rel ontstaat nadat Hart voor Bussum en de GOP aan de bel trekken over grote bedragen aan onterecht verstrekt geld aan de burgemeester. Burgemeester Henk Heijman zou de afgelopen jaren onterecht geld hebben ontvangen om dubbele woonlasten te dekken. Alles heeft te maken met het woon- en declaratiegedrag van de burgemeester. Raadsleden bleken 'not amused'. De rel wordt met de week groter. Er volgt een onderzoek. Burgemeester Heijman legt daarop z'n taken neer

Bussum gaat nu echt fuseren
Het Bussumse gemeentebestuur reageert tevreden op de stap van de Eerste Kamer om het wetsvoorstel voor de fusie met Naarden en Muiden aan te nemen. Nu het hele plan doorgaat kunnen de gemeenten op volle kracht verder, zo reageert de gemeente. De Eerste Kamer nam het wetsvoorstel deze maand aan. De Tweede Kamer deed dat een maand eerder geleden ook al. 

Gemeenteraad praat over koopzondagen
De Bussumse gemeenteraad praat over de toekomst van de koopzondagen. Er wordt dan gekeken of de Bussumse ondernemers elke zondag de deuren mogen openen. De afgelopen maanden mochten de Bussumse zaken al elke zondag de deuren openen. Dat was een proef van een half jaar. 

Boer laat vee grazen op 't Mouwtje
Een volgende stap voor het veelbesproken plan voor 't Mouwtje. De Naardense boer Hans Pronk zou graag vee laten grazen op het lege stukje grond naast 't Mouwtje. De boer reageert daarmee op de plannen van De Gooise Ark en de gemeente om op het stukje grond weer beesten te laten grazen. Volgens Pronk heeft het plaatsen van het vee op het veldje vele voordelen: het kost te gemeente geen geld, de buurt zou de komst van Hollands vee omarmen en zelf zou de boer een extra plekje hebben.

Meer keuzes voor toekomst brede school
Er wordt weer gesproken over de toekomst van de brede school. De gemeenteraad heeft nu meer keuzes. De brede school zou een 'wijkzorgcentrum' kunnen worden met een school, een peuterspeelzaal en zorgverlener Sherpa. Het pand zou ook een 'wijkkindcentrum' kunnen worden. Dan zou de brede school gehuurd worden door een school, een peuterspeelzaal en het jeugdwerk van Versa. Als laatste kan de brede school geheel een onderwijscentrum kunnen worden voor basis- en speciaal onderwijs. De gemeenteraad praat er verder over. 

Uit de krant