Afbeelding
2015

Jaarbeeld van Bussum: april

Algemeen

BUSSUM - Na jaren van gesprekken en vergaderen wordt een grote stap gezet op weg naar de fusie van Bussum, Naarden en Muiden. De Tweede Kamer praat erover. 

Het wordt nog wel even spannend als Den Haag over de plannen praat. Vooral de ontstane ophef over een eventueel vangnet voor de schulden van de gemeente en de daardoor weggevallen steun van Bussum zorgt ervoor dat het afwachten wordt wat de Kamer over de plannen zegt. Na een lang debat worden de bezwaren echter van tafel geveegd. Er komt een vangnet en ook de meeste andere knelpunten worden opgelost. Een week later geeft de Tweede Kamer haar akkoord: de fusie kan doorgaan. 

Lange zoektocht naar weggelopen Bussumse jongen
Er wordt dagenlang gezocht naar de weggelopen Bussumse jongen Bryan Tamani Tossijn. De jongen bleek samen met vriendin Dejay vertrokken, waarna elk spoor van hen ontbreekt. Pas dagen later worden ze weer gevonden. 

Buurtbewoners tegen plannen 't Mouwtje
Een groep buurtbewoners langs het stukje natuur van 't Mouwtje vrezen de toekomstplannen voor de grond. Deze maand werd bekend dat de beheerder van kinderboerderij 't Mouwtje plannen heeft om op het stukje grond het hele jaar door beesten te laten grazen. De tegenstanders hopen dat het stukje grond met rust gelaten wordt. "We hebben nu een pracht stukje ongerepte natuur voor de deur, dat houden we graag zo", zeggen ze.

Zorgen over verplaatsen Emmaschool
Buurtbewoners rond het schoolgebouw aan de Graaf Florislaan hebben zorgen over de komst van de Emmaschool naar hun straat. De bewoners vrezen een forse toename van autoverkeer door hun straat door halende en brengende ouders. Nu heerst er overdag een serene rust op straat, maar dat zal straks wel eens een stuk drukker kunnen worden. 

Geen extra parkeerplaatsen Westereng
Er komen geen extra parkeerplaatsen aan het Pr. Margrietplantsoen. De bewoners hadden daar al eerder om gevraagd. De bewoners hadden grote zorgen over de parkeerplaatsen aan hun straat. Ze trokken aan de bel toen bleek dat de parkeerplaatsen waren geschrapt van het ontwerp voor Westereng-deelplan 5. Volgens de bewoners was dat vreemd, omdat de buurt al langer parkeerproblemen heeft.

Parkeren betalen met bankpas
Het mocht even duren, maar vanaf deze maand kan het toch echt: je parkeerkaartje betalen met je bankpas

Ratten zorgen voor problemen
Bewoners rond de Vaartweg hebben al veel langer problemen met ratten. Volgens de bewoners lopen er al lang ratten rond, rond de Vaartweg en het water even verderop. De ratten lopen zelfs door straten. De gemeente doet onderzoek. 

Gemeenten akkoord met plannen gemeentehuis
De gemeenteraden van Bussum, Naarden en Muiden besloten dat het gemeentehuis van Gooise Meren naar Bussum komt.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Van de Historische Kring Illegale bladen in Muiderberg, Muiden, Naarden en Bussum (deel 2) Algemeen 15 mei, 11:30
Afbeelding
Duizendsoortendag in ‘t Gooi 2022; natuurgebieden in kaart Natuur en Milieu 14 mei, 14:20
Afbeelding
Inspirerend wandelen bij maanlicht in Naarden Buurt / wijk 14 mei, 09:00
Afbeelding
Zaterdagportret | Marc van Breemen ‘Als je niet droomt, is het morgen saai’ Mensen 14 mei, 08:00
Afbeelding
Museum Singer Laren is BNA Beste Gebouw én wint Publieksprijs Bedrijven 13 mei, 21:18
Afbeelding
Kamphuis: 'Wat ik weer miste was de stem van de woningzoekenden' Spandoeken volop aanwezig bij thema-avond Huibert van Eijkenstraat Politiek 13 mei, 15:30
Afbeelding
Zet je in als vrijwilliger onder werktijd Algemeen 13 mei, 14:11
Afbeelding
Drie schoolvoetbalteams uit Gooise Meren door naar districtsfinale in Hilversum Sport 13 mei, 11:04
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief