Afbeelding
2015

Jaarbeeld van Bussum: maart

Algemeen

BUSSUM - Een vreemde man zorgt zeker een week lang voor veel ophef rond de Meerweg. De man bleek een jonge jongen te hebben aangesproken en gevraagd te hebben om mee te gaan. 

De man stond met een auto aan de Meerweg op de parkeerplaats naast de voetbalvelden van BFC, en sprak 's avonds een langslopende jongen aan. De man vroeg de jongen mee te lopen, omdat hij 'wat wilde laten zien'. De jongen kreeg argwaan en rende weg. Er werd nog lang naar de man gezocht, maar zonder succes. 

Plannen voor gewestkantoor, buurt vreest problemen
Er worden plannen gepresenteerd voor appartementsgebouwen voor het gewestkantoor aan de Brinklaan. Er moeten op het stukje grond 3 gebouwen gebouwd gaan worden. Dat moet weer 54 appartementen opleveren. De buurt vreest echter problemen: vooral het parkeren vormt een veelbesproken onderwerp

Buurt tegen komst asielzoekers
Er worden gesprekken gevoerd over de komst van asielzoekers naar de Kolonel Palmkazerne. Buurtbewoners van de kazerne hebben bewaar tegen de eventuele komst van asielzoekers. De bewoners van de Anne Franklaan, Roodborstlaan en de Amersfoortsestraatweg laten dat weten aan de gemeente. De buurtbewoners hebben grote zorgen en vrezen onveiligheid en overlast als er straks asielzoekers naar de Kolonel Palmkazerne zouden komen. Daar komt volgens hen nog eens bovenop dat de waarde van hun woningen, grenzend aan de kazernegrond, kan gaan dalen en de huizen onverkoopbaar kunnen worden. 

Bussum uur lang zonder stroom
Zeker een uur lang was alles donker: een grote stroomstoring legt ook Bussum plat. De stroomstoring zorgde voor problemen op de wegen en op het spoor. Doordat de spoorbomen gesloten waren, stond het verkeer in het hele centrum vast. Verkeersregelaars waren snel ter plaatse om te helpen. Op station Naarden-Bussum zelf stonden veel gestrande reizigers. Daarnaast moesten veel winkels noodgedwongen de deuren gesloten houden. 

Appartementen Torenlaan geopend
Deze maand wordt het verbouwde bordeel aan de Torenlaan geopend: er werden appartementen van gemaakt. 

Spelers SDO zetten hoofdcoach aan de kant
Gedoe op de voetbalvelden van SDO: de voetballers van SDO zetten geen stap meer op het veld zolang hoofdcoach Ronald Heerschop aan het roer staat. De spelers van de club hebben problemen met hoe de hoofdcoach met hen werkt. Opvallend genoeg werd het contract met de hoofdcoach net met een jaar verlengd en ook dat steekt de spelersgroep. Het komt niet meer goed tussen Heerschop en het eerste elftal van SDO. Enkele weken later loopt Ivar van Dinteren als coach rond op de velden van SDO. 

Geld voor kunstgras BFC
De voetbalclub vroeg er lang om, maar het gaat deze maand toch gebeuren: BFC mag kunstgras aanleggen. De gemeente geeft de club zes ton om het sportpark aan te pakken. 

Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
Brandweer Bussum verwijdert gevaarlijk grote tak boven voetbalveld 112 16 aug, 11:50
Afbeelding
Vandalisme regenboogzebrapad in het centrum van Bussum Algemeen 16 aug, 10:40
Afbeelding
Bruisende romance ‘Licorice Pizza’ draait bij Tindalvilla tijdens opening Bussum Cultureel Cultureel 16 aug, 09:11
Logo
Afbeelding
In Gooise Meren was het dit jaar één keer raak Zakkenrollers weer actief op festivals en in de winkelstraten Algemeen 16 aug, 09:00
Logo
Afbeelding
In GRRU-gesprek met... vrijwilliger Lotte Spijker-Smallenburg ‘Groen maakt gelukkig’ Natuur en Milieu 16 aug, 07:00
Logo
Afbeelding
Einde Tweede Wereldoorlog ook in Hilversum herdacht ‘De verhalen moeten niet alleen verteld blijven worden, maar ook gehoord en begrepen’ Mensen 15 aug, 18:07
Afbeelding
Last onder dwangsom voor bekende fietsendief uit Gooise Meren 112 15 aug, 17:30
Afbeelding
Potje schaken op de Brink in Muiderberg Algemeen 15 aug, 14:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief