Afbeelding
2015

Jaarbeeld van Bussum: februari

Algemeen

BUSSUM - Er wordt deze maand veel gesproken over de brede school aan de Lange Heul. Er wordt vooral gesproken over de toekomst van het gefaalde project. 

De brede school bleek te kunnen voortbestaan als er één extra huurder komt of als het pand voor een deel bewoond gaat worden. Dat kwam naar voren na onderzoek door de gemeente naar de toekomst van het pand. De gemeente bleek al een voorkeur voor een van de plannen te hebben: het toelaten van Sherpa. Dat bleek al belangstellend gereageerd te hebben. De gemeenteraad bleek echter nog veel zorgen te hebben: ze vonden dat er nog veel meer onderzocht kon worden.

Spektakel op het spoor 
Het plaatsen van de loopbrug over het spoor van Bussum Zuid zorgt voor veel spektakel. De hele dag wordt er hard gewerkt om de brug op de goede plek te leggen. Langs het spoor staan veel mensen op het spektakel te volgen. 

Gesprekken over beheer MOB-complex
De gemeente Bussum praat met Natuurmonumenten over eventueel beheer van de natuur op het MOB-complex. Eerder werd daarover ook al gesproken met het GNR, maar dat leverde geen overeenkomst op. Bussum en de GNR hadden een ander beeld over de invulling van het stuk natuur. 

Vrachtwagenverbod van start
Nu ook de laatste bezwaren van tafel worden geveegd, wordt het verbod voor vrachtwagens 's nachts op de Groot Hertoginnelaan doorgevoerd. De gemeente Bussum komt daarmee buurtbewoners tegemoet. De buurt had jaren problemen met de overlast van de vele vrachtwagens. 

BFC zakt steeds verder weg
Nederlaag na nederlaag voor de voetballers van BFC. De geplaagde Bussumse (toen nog) derdeklasser moet er met de week meer op rekenen dat het gaat degraderen. 

Uit de krant