Volgens de jury de kracht van Jochum: mensen om hem heen verzamelen en iets doen voor elkaar.
Volgens de jury de kracht van Jochum: mensen om hem heen verzamelen en iets doen voor elkaar.
Award

Jury: 'Je brengt mensen samen en zorgt voor het goede gevoel'

Algemeen

BUSSUM - "Je brengt mensen samen en zorgt voor het goede gevoel", aldus de Bussumer van het Jaar-jury over Jochum Jarigsma. De allereerste Bussumer van het Jaar was afgelopen weekend even sprakeloos, maar vooral erg trots toen hij hoorde dat de award aan hem was toegekend. Jarigsma, nou eenmaal een drukbezet man, kreeg dat te horen per telefoon: voor werk brengt hij de kerstdagen door aan de andere kant van de wereld, in Bangkok. Als hij straks terugkeert in Bussum, staat de glanzende award op hem te wachten.

Waar Bussumers evenementen op poten zetten of iets anders ondernemen, kom je Jochum Jarigsma tegen. De man achter de Wereld-BBQ en de kook- en voetbalavondjes met bewoners van Crailo, maar ook de bedenker van het Platform Maatschappelijk Ondernemen Naarden-Bussum, een van de mensen achter Pro Bussum en zo kunnen we nog wel even verder gaan. Een druk man, maar geen enkele keer te beroerd om weer een volgend project op te pakken. "If you want things done, ask a busy person", plakt een van de juryleden van de Bussumer van het Jaar er treffend op.

Het juryrapport vermeldt lovende woorden over Jarigsma. "Naast je normale werk doe je net even wat meer. Je doet wat voor anderen en zorgt dat mensen samenkomen. En dat doe je weer door een stel goede mensen om je heen te verzamelen. Je zet mensen ertoe om ergens de schouders onder te zetten en er, met een voldaan gevoel, mee aan de slag te gaan. Het maakt je een echte verbinder."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant