Afbeelding

Nog geen akkoord voor plan Brinklaan

Algemeen

BUSSUM - Het gaat nog wel even duren voordat er wat gaat gebeuren met de plannen voor de Brinklaan. De gemeenteraad van Bussum kan nog geen akkoord geven voor het plan. Raadsleden van de commissie ruimte vergaderden deze week extra met als doel de plannen dit jaar nog goed te keuren.  

Net als twee weken eerder bleken er nog teveel vragen over met name de parkeerproblematiek en hoe deze zou worden opgelost. De geplande metamorfose van het kale stuk Brinklaan zou onder meer ingevuld worden door de bouw van een twee-onder-een-kapwoning. De plannen dateren al van 2009. Met name buurtbewoners en huurders van een naastgelegen kantoorpand maken zich zorgen over de parkeersituatie. Daarnaast hebben de raadsleden nog andere onbeantwoorde vragen over de precieze invulling van plannen zelf. 

Volgende gemeenteraad moet plannen beoordelen
De eerste gemeenteraad van Gooise Meren moet de plannen straks weer onder de loep gaan nemen. Als de laatste knelpunten dan alsnog worden weggewerkt, kunnen de plannen gewoon doorgaan. Het ontwikkelingsplan voor de Brinklaan werden door de raad eerder al een aanwinst voor het dorp genoemd. 

Uit de krant