Afbeelding

Bussumse moskee zoekt andere plek

Algemeen

BUSSUM - De Bussumse Atakwa-moskee zoekt een andere plek voor een grotere moskee. Dat laat het moskeebestuur weten aan de gemeenteraad.

De gemeenschap heeft nu een moskee aan de Havenstraat, maar daar wordt het steeds meer passen en meten. De afgelopen jaren nam het aantal bezoekers van de moskee fors toe. Volgens het moskeebestuur gaat dat de komende jaren, vooral door de komst van de asielzoekers naar Crailo, alleen maar toenemen. "Zelfs als slechts de helft van alle Crailo-bewoners met regelmaat de moskee zou bezoeken, zou het bezoekersaantal van onze moskee verdubbelen", rekent het moskeebestuur voor aan de gemeenteraad. 

Michiel de Ruyterschool goede plek
Het moskeebestuur heeft zijn oog laten vallen op de leegstaande Michiel de Ruyterschool aan de De Ruyterlaan. Het oude schoolgebouw voldoet volgens het moskeebestuur aan alle gewenste normen. "Deze locatie sluit wat betreft grootte, ligging en parkeermogelijkheden uitstekend aan op de woonbuurten van de moskeebezoekers. Tevens bieden de reeds aanwezige klaslokalen ruimte voor educatieve doeleinden, alsmede de aanwezige gymzaal die als multifunctionele ruimte zou kunnen dienen", betoogt het moskeebestuur. 

Moskeebestuur vraagt om hulp
Het moskeebestuur vraagt de gemeente nu om hulp. Hoewel de huisvesting van de moskee vooral op het bordje van de moslimgemeenschap zelf terecht komt, hoopt het bestuur wel dat haar wensen onder de aandacht van de gemeente komen.  

Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
Brandweer Bussum verwijdert gevaarlijk grote tak boven voetbalveld 112 16 aug, 11:50
Afbeelding
Vandalisme regenboogzebrapad in het centrum van Bussum Algemeen 16 aug, 10:40
Afbeelding
Bruisende romance ‘Licorice Pizza’ draait bij Tindalvilla tijdens opening Bussum Cultureel Cultureel 16 aug, 09:11
Logo
Afbeelding
In Gooise Meren was het dit jaar één keer raak Zakkenrollers weer actief op festivals en in de winkelstraten Algemeen 16 aug, 09:00
Logo
Afbeelding
In GRRU-gesprek met... vrijwilliger Lotte Spijker-Smallenburg ‘Groen maakt gelukkig’ Natuur en Milieu 16 aug, 07:00
Logo
Afbeelding
Einde Tweede Wereldoorlog ook in Hilversum herdacht ‘De verhalen moeten niet alleen verteld blijven worden, maar ook gehoord en begrepen’ Mensen 15 aug, 18:07
Afbeelding
Last onder dwangsom voor bekende fietsendief uit Gooise Meren 112 15 aug, 17:30
Afbeelding
Potje schaken op de Brink in Muiderberg Algemeen 15 aug, 14:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief