Sterke helft brengt SDO zege

BUSSUM - Vooral door een sterke tweede helft hebben de voetballers van SDO afgelopen weekend een zege kunnen boeken. De Bussumse hoofdklasser was met 1-2 te sterk voor het wat lager geklasseerde Nieuwerkerk.

Voor SDO was een zege van groot belang. De Bussumse ploeg zou daarmee voldoende afstand houden van de gevarenzone onder aan het klassement. De Bussumers moesten knokken om dat voor elkaar te boksen. Voor de tegenstander stond er ook meer dan genoeg op het spel.

De eerste fase van het duel moesten SDO en tegenstander Nieuwerkerk vooral aftasten. De twee ploegen probeerde met counters voor gevaar te zorgen, maar echt goede kansen bleven achterwege. Halverwege de eerste helft leek SDO het spel wat over te nemen en kwam er een goede kans voor de Bussumers. Na een goede aanval van Rowell van der Meer, Elroy Pappot en Djoey Dorresteijn zag laatstgenoemde dat zijn schot werd gered door doelman Sander Hoffmann. Even later leek Dino van Essen SDO wel op voorsprong te zetten, maar de goal werd afgekeurd na vermeend duwen. Waar SDO geen doelpunt kon maken, had de tegenstander meer geluk. De ploeg kreeg voor rust één goede kans, maar schoot wel meteen raak. Een goede aanval werd knap afgerond, waardoor SDO op achterstand kwam.

Na de rust speelde SDO stukken sterker dan daarvoor. Dat werd ook al snel beloond. Een verre worp van Rowell van der Meer werd doorgekopt door Djoey Dorrestijn op Gerrit Snijders. Snijders schoot raak. Meteen na de treffer bleef SDO aanzetten en meer kansen creëren. Na een paar goede kansen kon Rick van der Velden SDO na een uur voetballen op voorsprong zetten. De Bussumer schoot een lange bal van Berry van 't Land knap raak. Na de tweede treffer probeerde de tegenstander nog wat terug te doen, maar echt goede kansen bleven achterwege. SDO kreeg nog wel een goede kans om de voorsprong verder te vergroten, maar een schot van Rick van der Velden werd gered.