Afbeelding

Wie mag zich Bussumer van het Jaar noemen?

Algemeen

BUSSUM - In Bussum zorgen vele mensen voor mooie, goede, ontroerende, aansprekende, belangwekkende en spraakmakende activiteiten. Het BussumsNieuws vindt het de hoogste tijd een van hen uit te roepen tot 'Bussumer van het Jaar'.

Sporters, politici en allerlei andere personen van het jaar, de bokalen vliegen je aan het eind van het jaar om de oren. Zou zo'n verkiezing ook in Bussum passen? En hoe pak je dat aan? Wie bepaalt dat je Bussumer van het Jaar bent? Wat moet je daar voor doen? Is het niet een tikje overdreven om een Bussumer zo op een schild te hijsen? Al die vragen hielden ons bezig, maar weerhielden ons er niet van dit positieve initiatief door te zetten. In Bussum zijn veel mensen die er met hun inzet voor zorgen dat ons dorp er mooier op wordt. Aan het einde van het jaar willen wij een van deze mensen - via onze voorpagina - laten stralen.

Onze redactie heeft alle kranten van het afgelopen jaar nog eens goed nagelezen en heeft een lijst van genomineerden opgesteld. Daarbij golden enkele criteria, waarvan de belangrijkste zijn dat de persoon of organisatie iets uitzonderlijks heeft gedaan en daarmee anderen inspireert en bijdraagt aan een positieve uitstraling van Bussum.

Om een breedgedragen keuze te kunnen maken, stelden we een gemêleerde jury samen, bestaande uit notaris Dirk Doude van Troostwijk, Stichting Burgerzin Naarden-voorzitter Aleid Hamelink, dorpsmanager Ellen van Vossen van Pro Bussum en eindredacteur Jessica de Jong van deze krant. Zij bepalen de toekenning van de award voor de Bussumer van het jaar én van de Naarder van het jaar. Aan het eind van het jaar wordt de winnaar in deze krant bekendgemaakt.

Uit de krant