Afbeelding

Aanvullende Statenvragen over rapport-Heijman

Politiek

BUSSUM - Weer een reeks vragen over het rapport over de vertrokken Bussumse burgemeester Henk Heijman: de Noord-Hollandse SP neemt geen genoegen met de antwoorden op vragen tot nu toe en heeft deze week nog meer Statenvragen gesteld. 

Volgens de SP rommelt het veelbesproken rapport: men stelt nog steeds dat er zaken ontbreken. De SP zegt dat bepaalde aspecten, zoals onder meer de maaltijdvergoedingen voor burgemeester Heijman, 'niet deugdelijk' werden onderzocht. Dat komt volgens de partij omdat het onderzoek een haastklus bleef, ook al was Heijman zelf al opgestapt. Er wordt nu gevraagd naar het hoe en waarom.

Al eerder vragen
De SP stelde eerder al, samen met de PVV, vragen over het rapport naar de Bussumse burgemeester. Ze meenden dat er fouten waren gemaakt. Commissaris van de Koning Remkes bestreed dat echter. Volgens hem voldeed het onderzoek aan alle door de burgemeester en gemeenteraadsleden gestelde normen. Alles werd volgens hem vooraf besproken en vastgelegd, zonder dat daarachter nog aan werd getornd. Remkes stelt eveneens dat het merendeel van de gemeenteraad het rapport naar de ex-burgemeester als afdoende heeft beoordeeld. Dat zegt wat hem betreft genoeg.

Uit de krant