Afbeelding

Opgeven voor kerststallenroute langs huizen en winkels

Algemeen

BUSSUM - Dit jaar komt er waarschijnlijk een grote kerststallenroute door Bussum en Naarden. Denk aan een openatelierroute, maar dan met allemaal verschillende kerststallen bij mensen thuis.

Van hout of steen, klein en intiem, heel traditioneel of deel uitmakend van een heel tafereel. Het maakt eigenlijk niet uit, het leuke is juist die variatie, volgens Josefien Janssen, bedenker van deze eerste kerststallenroute in Naarden en Bussum. Ze was jarenlang als vrijwilligster betrokken bij de kerststallententoonstelling in de Koepelkerk en zo kwam ze ook op dit idee.

"Ik hoorde van zo veel mensen die kwamen kijken dat ze zelf ook een bijzondere kerststal hadden, maar bang zijn voor bijvoorbeeld schade bij vervoer. En natuurlijk wil iedereen zijn stal op tijd terughebben." Op deze manier kan iedereen die wil meedoen en zijn of haar kerststal laten zien en het staat los van de kerk. En hoe je je kerststal tentoonstelt bepaalt iedereen zelf, vindt Janssen.

Route
De kerststallenroute vindt plaats op 20 december tussen 13.00 en 17.00 uur. Wie in de kerststallenroute opgenomen wil worden kan zich tot 6 december opgeven via mariacornelia56@hotmail.com. Wat Janssen betreft krijgt de route ook een feestelijk tintje met bijvoorbeeld muziek of een (kerst)verhaal. Dat wordt in de route opgenomen. "Het is leuk om zo de verbinding tussen Naarden en Bussum te maken, Muiden is helaas te ver weg", besluit ze.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant