Afbeelding

VVD, D66 en CDA verwachten snel stappen te zetten

Politiek

BUSSUM - De VVD, D66 en het CDA verwachten de deze week snel stappen te kunnen zetten met het vormen van een coalitie. Dat laten ze weten na het advies van informateur Frits Huffnagel. 

Maandag werd bekend dat een coalitie met de VVD, D66, het CDA en één andere partij het meest zorgt voor de gewenste stabiliteit en het gevraagde draagvlak. Als vierde partij ligt de PvdA of GroenLinks het meest voor de hand. 

De VVD, D66 en het CDA verwachten de komende week snel stappen te kunnen zetten. "We gaan met elkaar praten en onze voornaamste punten onder elkaar zetten. Het kan heel snel gaan. We verwachten zeker over een week al meer te weten. Hoe sneller, hoe beter", zegt Miriam van Meerten van de VVD. Marleen Sanderse van het CDA voegt toe: "We weten van elkaar waarvoor we staan. Daar komt bovenop dat we de afgelopen jaren al samengewerkt hebben." Maarten Balzar van D66 verwacht eveneens dat het wel goed gaat komen.

PvdA en GL accepteren stappenplan
PvdA en GroenLinks komen pas aan bod als VVD, D66 en CDA het bestuursakkoord op poten hebben gezet. Ze staan er voor open om straks verder te onderhandelen met de drie partijen en accepteren het gekozen stappenplan. 

Uit de krant