Afbeelding
Update

Bewoners aangehouden na inval Havenstraat

Algemeen

BUSSUM - Een arrestatieteam van de politie heeft vanmorgen met veel machtsvertoon een inval gedaan aan de Havenstraat. Volgens buurtbewoners werden twee mensen opgepakt. Waarom kan de politie nog niet zeggen. 

Rond half zes vanmorgen stormden meerdere zwaarbewapende agenten het huis aan de Havenstraat binnen. Eerst werd geprobeerd om een deur te forceren, daarna werd het raam aan de voorkant kapot geslagen. Buurtbewoners werden wakkergeschud van het vele kabaal. "Eén van de bewoners werd gedwongen om z'n handen omhoog te houden en werd daarna snel afgevoerd", zo laat een buurtbewoner weten. "Er werd veel geschreeuwd. Het was even heel heftig."

Hele ochtend verder onderzoek
De recherche en een aantal militairen hebben de hele ochtend onderzoek gedaan. Buurtbewoners laten weten dat onder meer een auto, motor en andere dure spullen werden meegenomen. 

[Update 15.25] De politie meldt dat de aanhoudingen te maken hebben met een al langer lopend onderzoek naar witwassen. De gepakte bewoners van het pand worden nog vastgehouden. Het onderzoek wordt voortgezet. 

Uit de krant