Afbeelding

Hart van Bussum 'moet verder', GOP tevreden met zetelbehoud

Politiek

BUSSUM - Met een terugval van 5 behaalde zetels twee jaar geleden naar 2 zetels nu, reageert Hart voor Bussum teleurgesteld op de resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen. 

Marieke Munneke Smeets van Hart voor Bussum had zeker op meer stemmen gehoopt. "Maar we moeten hier mee verder. Dit is wat de kiezer wil. Gelukkig hebben wij samen met de Gooise Ouderen Partij als lokale partijen toch nog 4 zetels. Ik wil in ieder geval de kiezers bedanken die gestemd hebben", zo laat ze weten.

GOP: onder voorwaarden open voor deelname coalitie
De GOP haalde 2 zetels, hetzelfde aantal als de Bussumse partij al had. "Het was voor ons extra spannend, omdat we een lokale partij zijn. Daar komt nog eens bovenop dat we moesten concurreren met 50PLUS, dat het ook goed heeft gedaan", beschouwt lijsttrekker Jan Kwekkeboom na. "Dat we onze 2 zetels behouden stemt ons tevreden. We staan ervoor open om eventueel mee te doen aan een coalitie. Maar als het zover komt dat we daarvoor worden gevraagd, dan hebben we ook wel harde voorwaarden. Als het gemeentebestuur plannen heeft om nog verder te bezuinigen op de zorg dan doen wij absoluut niet mee."

Uit de krant