Slotfase doet SDO das om

BUSSUM - Vooral doordat de tegenstander wat meer geluk had met het afronden van kansen heeft SDO afgelopen weekend weer geen zege kunnen boeken tegen het wat hoger geklasseerde De Meern. De Bussumse hoofdklasser leek lang af te stevenen op een punt, maar verloor op het laatste moment alsnog: 1-0.

SDO leed dan wel een nederlaag, het spel was lang naar behoren. SDO startte een stuk sterker dan De Meern en kreeg al snel een paar goede kansen. De beste kans was voor Maikel van Latum. De topscorer van een jaar geleden kreeg een rebound na een vrije trap van Berry van 't Land voor de voeten, maar kon geen doelpunt maken. Pas na een half uur voetballen kreeg De Meern een eerste kans, maar SDO-keeper Dion Thomas redde knap.

Na de rust zorgde SDO meteen weer voor gevaar. SDO-aanvaller Rick van der Velden kreeg een levensgrote kans om z'n ploeg op voorsprong te zetten, maar de doelman van de tegenstander redde. Het was de aanloop naar meer kansen voor de Bussumse ploeg. SDO mocht het spel maken van De Meern, dat ver terugzakte. SDO faalde echter met het afronden van de kansen. De Meern kon wel een doelpunt maken: een spaarzame aanval van de Utrechtse tegenstander leverde een goal op. Vooral doordat de achterhoede van SDO wat foutjes maken, kon De Meern met gemak scoren. Na de goal kreeg SDO nog wat kansjes om wat terug te doen, maar De Meern kon een tegentreffer voorkomen.

Voetbalsters weer puntloos
Goed spel, maar weer geen punten afgelopen weekend voor de voetbalsters van SDO. De Bussumse eersteklasser knokte tegen Velsen als vanouds, maar verloor toch met 1-2. Het duel tussen de twee teams was spannend. SDO speelde sterk en kreeg ook kansen, maar had de pech dat Velsen een hele sterke aanvalster had: Rona Mostert. De rappe Mostert zorgde voor rust voor de 0-1 en zette na de rust ook de 0-2 op het scorebord. SDO kon met een doelpunt van Laura Ockhuisen wat terug doen en kreeg daarna nog een paar goede kansen, maar moest toch genoegen nemen met een nederlaag.