Fotocollage Matthijs Wink
Fotocollage Matthijs Wink

Levendig tweede debat Gooise Meren

Politiek

MUIDEN - Koopzondag, woonlasten, starterswoningen, een referendum en een jeugdhonk. Daarover gingen de tien partijen die op 18 november deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van de nieuwe gemeente Gooise Meren donderdag met elkaar in debat.

Het was het tweede verkiezingsdebat in een serie van drie. Het leverde uitgesproken meningen op, maar ook genuanceerde opvattingen. In elk geval was het een levendig debat, waarbij het publiek in de volgestroomde Kazerne een indruk kreeg van waar de verschillen zitten, maar ook waar overeenkomsten zijn. 

In de debatten over de koopzondag en het referendum kwamen de verschillen in standpunten duidelijk naar boven. En wie alleen naar woonlasten wil kijken, heeft ook wat te kiezen. 

KNSF
Maarten Balzar van D66 greep zijn kans om de PvdA nog eventjes het slepende KNSF-dossier onder de neus te wrijven. Gerard Boekhoff wist de aanval te pareren.

Sportvelden
De avond eindigde met de 'raadsbreed' uitgesproken toezegging dat de nieuwe gemeenteraad belang zal hechten aan goede sportvoorzieningen in Muiden. Dit naar aanleiding van de uitspraak van de Raad van State waardoor de aanleg van een tweede hockeyveld in het Kocherbos niet doorgaat

Derde debat
De debatten worden georganiseerd door BussumsNieuws in samenwerking met GooiTV en de toekomstige gemeente Gooise Meren. Een week geleden was het eerste debat. Het derde en laatste debat vindt maandag 9 november vanaf 20.00 uur plaats in het gemeentehuis van Bussum. Dit debat wordt integraal uitgezonden door GooiTV.



Foto's Matthijs Wink

Uit de krant