Afbeelding

Bussum verzorgt geen crisisopvang vluchtelingen

Politiek

BUSSUM - Bussum gaat geen crisisopvang van vluchtelingen verzorgen. Dat heeft burgemeester Albertine van Vliet donderdag benadrukt toen er door raadsleden vragen werden gesteld over de opvang van vluchtelingen.

Volgens de gemeente zorgt het verzorgen van crisisopvang momenteel voor veel druk op het ambtenarenapparaat van de gemeente. Al het geregel rond eventuele crisisopvang zou vooral door alle al lopende zaken vanwege de aankomende fusie te veel worden voor de gemeente, zo verklaarde de burgemeester. Bussum richt haar pijlen op versnelde huisvesting van statushouders. Er wordt aan een voorstel gewerkt. Om verdringing op de woningmarkt te voorkomen, wordt gezocht naar huisvesting waar statushouders één tot twee jaar kunnen blijven. Daarnaast wil de gemeente de bouw van starterswoningen versnellen.

Rol gemeenteraad
Burgemeester Van Vliet benadrukte donderdag eveneens dat er geen beslissingen worden genomen over de opvang van vluchtelingen zonder dat de raad daarbij betrokken wordt. Daar waren zorgen over, onder meer van de VVD.

Uit de krant