Afbeelding
Politieke partijen

Naar de stembus: 50PLUS

Politiek

BUSSUM - Komende november mag u stemmen voor de eerste gemeenteraad van Gooise Meren. Maar op welke partij kunt u stemmen? Op wie? En vooral: waarom moet u op welke partij stemmen? 

We presenteren u de deelnemende partijen aan de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 18 november.

50PLUS

Lijsttrekker: Arno Haye

Nieuwkomer Arno Haye uit Bussum gaat de kar trekken voor 50PLUS. Zelf is hij 58 jaar oud, woont boven zijn eigen feestcentrum The Spot en zit onder andere in de Bussumse Ondernemers Vereniging. Hij is wethouder geweest in Hilversum en gedeputeerde Verkeer en Vervoer in het Gewest. Op zich zou hij wel weer wethouder willen worden, nu voor Gooise Meren. "Mits we groot genoeg zijn en wij ons in het collegeprogramma kunnen vinden", lacht hij zittend op een bankje in zijn club.

Uiteraard is hij ambitieus en wellicht terecht, gezien het aantal 50-plussers in de drie gemeenten. "Ik denk aan twee zetels, maar ik durf het eigenlijk niet te zeggen." Namens 50PLUS zal Haye zich inzetten voor thema's zoals zorg, verkeer en ondernemers. Het zijn zaken die hem persoonlijk raken. "Vorig jaar werd mijn moeder ziek. Je krijgt dan opeens met allemaal instanties te maken. Ouderen moeten langer thuis wonen, maar de thuiszorg wordt ondertussen de nek omgedraaid. We worden op die manier een asociaal land. Ik vind de zorg dus belangrijk, maar ook zaken zoals ouderenwerkloosheid. Als 50PLUS-partij zijn we duidelijk geen one-issue-partij."

Terug naar het overzicht.

Uit de krant