Afbeelding
Politieke partijen

Naar de stembus: ChristenUnie

Politiek

BUSSUM - Komende november mag u stemmen voor de eerste gemeenteraad van Gooise Meren. Maar op welke partij kunt u stemmen? Op wie? En vooral: waarom moet u op welke partij stemmen? 

We presenteren u de deelnemende partijen aan de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 18 november.

ChristenUnie

Lijsttrekker: Elmer Benjamin

De ChristenUnie hoopt vanaf 2016 weer in het gemeentebestuur te komen. Bij de vorige verkiezingen liepen ze op 19 stemmen een raadszetel in de Bussumer raad mis. Elmer Benjamin is de lijsttrekker geworden nu Michel Klein Statenlid is geworden in de provincie Noord-Holland. In de hoop dit succes voort te zetten mikt de partij op twee zetels in Gooise Meren. Benjamin werkt in het dagelijks leven bij het Waterschap. Hij is christen en woont in Bussum. Roel Kamphuis staat op de tweede plek. "Hij is net zo enthousiast als ik. Wij kennen elkaar van de Thousand Hills Kerk in Hilversum en zijn beiden sinds begin dit jaar achter de schermen al bezig met de verkiezingen voor Gooise Meren."

De ChristenUnie wil eenzaamheid onder de aandacht brengen. "Het gaat zeker niet alleen om ouderen, ook jongeren willen we op weg helpen. Door deze twee doelgroepen aan elkaar te koppelen zou je heel wat problemen weg kunnen nemen. Verder willen we voor vrijwilligers de regeldruk verminderen en zoeken we naar manieren om ze te belonen. Ons motto is: 'Aandacht voor de ander'. Een ander belangrijk lokaal punt is de spoorse doorsnijding waarvoor we een plan van aanpak hebben gemaakt om op korte termijn de situatie veiliger te maken."

Terug naar het overzicht.

Uit de krant