Politieke partijen

Naar de stembus: CDA

BUSSUM - Komende november mag u stemmen voor de eerste gemeenteraad van Gooise Meren. Maar op welke partij kunt u stemmen? Op wie? En vooral: waarom moet u op welke partij stemmen? 

We presenteren u de deelnemende partijen aan de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 18 november.

CDA

Lijsttrekker: Marleen Sanderse

De enthousiaste en makkelijk toegankelijke Marleen Sanderse is lijsttrekker voor het CDA. Deze wethouder van Naarden wordt op de lijst gevolgd door raadslid Lodewijk Zweers uit Bussum. Raadslid Arie Mastenbroek uit Muiden is de nummer drie op de lijst. Kortom: het CDA biedt een top drie aan mensen met veel bestuurlijk ervaring. De christendemocraten laten weten dat het team bestaat uit een mix van ervaring en talent. Zo staan er ondernemers, onderwijzers en politiemensen op de lijst.

Sanderse trekt de kar dus van het CDA, zelfs letterlijk, want bij de aftrap van de campagne reed ze met een huifkar door Gooise Meren om al haar partijgenoten op te halen. De campagne past ook binnen een van de belangrijkste speerpunten van het CDA, namelijk 'zichtbare politiek' voeren. Sanderse legt uit wat ze daarmee bedoelt: "We vinden het heel belangrijk dat de inwoners ons zien. Dat we kunnen uitleggen wat we doen en onze keuzes verantwoorden. Transparant beleid vinden wij belangrijk. Hier in Naarden hebben we net twee hele belangrijke visies ontwikkeld, samen met inwoners en verenigingen. Die visies zijn unaniem aangenomen door de raad en ik kan je vertellen dat het twee hele ingewikkelde onderwerpen waren met verschillende belangen. Ik ben er trots op hoe dat tot stand is gekomen."

Ze vervolgt: "Landelijk gezien doen we het goed in de peilingen. Ik hoop dat dat ook zijn effect heeft op deze lokale verkiezingen en dat we daar van kunnen profiteren. Ik ben ambitieus en zet in op vijf of zes zetels. In Naarden heeft het CDA 3 zetels en in Muiden en Bussum allebei 2. Het is hoe dan ook belangrijk dat de inwoners weten dat er verkiezingen zijn en dat ze naar de stembus gaan. Het is maar voor 2,5 jaar, maar wel belangrijk. Het CDA zal met haar campagne als een groene golf door Gooise Meren trekken. We delen onder andere klavertjevierbolletjes uit. We gaan de komende tijd de wijk in en gaan in gesprek met de inwoners."

Terug naar het overzicht.

Meer berichten