Afbeelding
Politieke partijen

Naar de stembus: PvdA

Politiek

BUSSUM - Komende november mag u stemmen voor de eerste gemeenteraad van Gooise Meren. Maar op welke partij kunt u stemmen? Op wie? En vooral: waarom moet u op welke partij stemmen? 

We presenteren u de deelnemende partijen aan de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 18 november.

PvdA

Lijsttrekker: Gerard Boekhoff

Als er één trotse wethouder is, dan is het wel Bussumer Gerard Boekhoff. Hij twijfelde dan ook geen moment om lijsttrekker en wethouderskandidaat te worden voor de PvdA. Boekhoff kan niet wachten om verantwoording af te leggen over het gevoerde beleid van de afgelopen jaren. "Het gaat behoorlijk goed in Gooise Meren, maar dat gaat niet vanzelf."

Boekhoff was bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen ook al lijsttrekker. Op plek twee staat de zeer ervaren sociaal democraat Lars Voskuil, raadslid in Naarden en plek drie is voor het Bussumse raadslid Mieke de Wit. Muider en oud-wethouder Fred Winnubst staat op vier. "Zo zijn we met mensen uit alle kernen vertegenwoordigd. Ik denk dat we zeker vier zetels in de wacht zullen slepen, en ik hoop op vijf", spreekt hij zijn ambitie uit.

Met de stevige portefeuilles Financiën en Zorg en Welzijn kreeg Boekhoff de afgelopen tijd heel wat op zijn bordje. "Ik maak die klus graag nog verder af. Het gaat nu goed en ik wil dat graag zo voortzetten", laat hij weten. "Er is veel bezuinigd en de voorzieningen zijn behouden. We kennen ook relatief lage woonlasten. We hebben bijvoorbeeld nog niet hoeven bezuinigen op huishoudelijke hulp en we bieden onze inwoners met een zorgvraag precies wat ze nodig hebben. Ik vind het heel belangrijk dat alles wat nu loopt zo doorgaat. Het blijft de puntjes op de i zetten. Als iemand slecht ter been is, is er dan altijd een scootmobiel nodig? Of is de inwoner met een andere oplossing beter af? Het hoort bij de PvdA dat je mensen een steuntje in de rug geeft. Wat vooral speelt is dat we op het gemeentehuis op een andere manier moeten gaan werken."

In verkiezingstijd gaan de betrokken PvdA-leden weer langs de huizen met rode rozen en worden er vragen gesteld over wat er beter kan. "Dat doen we eigenlijk het hele jaar door, maar het gebeurt nu iets vaker. Ook zullen we bij organisaties langsgaan en in het dorp flyeren. Het is echt belangrijk dat mensen naar de stembus gaan", zo besluit hij.

Terug naar het overzicht.

Uit de krant