Afbeelding

Henk Heijman zegt dat het allemaal niet aan hem lag

Politiek

BUSSUM - Ex-burgemeester Henk Heijman stelt dat de rel rond zijn burgemeesterschap niet aan hem heeft gelegen. Dat zegt de vertrokken burgemeester deze week tegen het BussumsNieuws. 

Burgemeester Henk Heijman stapte afgelopen zomer op als burgemeester van Bussum na een reeks aantijgingen over onterechte declaraties en zijn woonsituatie. De ex-burgemeester is kwaad op Hart voor Bussum en de Gooise Ouderen Partij die de zaak aanzwengelden. "Ze hebben op de man gespeeld, niet de bal. Ik zie een patroon: ze willen steeds personen beschadigen. Eerst wethouder Barneveld, toen ik en nu weer Remkes. Door alles wat er is gebeurd, voel ik mij beschadigd."

Heijman stelt zelf dat hij geen fouten heeft gemaakt. "Met de wijsheid achteraf had ik beter moeten communiceren. Over mijn koopwoning in Frankrijk en mijn huurwoning in Lievelde. Ik voel mij echter over de hele linie vrijgepleit door het onderzoeksrapport van professor Pheijffer, de onafhankelijke onderzoeker."

Hart voor Bussum en GOP: Heijman maakte wel fouten
Hart voor Bussum en de GOP houden voet bij stuk en stellen dat Heijman wel degelijk fouten heeft gemaakt. "Henk Heijman zoekt en vindt in BussumsNieuws een platform om te vertellen dat hij slachtoffer is. Hij spreekt over 'frustratie', 'vijandschap', 'bewuste haat- en lastercampagne' en 'onjuiste beelden'. Hij doet voorkomen dat zijn enige fout is dat hij beter had moeten communiceren. Wij zijn van mening dat hij niet alleen beter had moeten communiceren, maar zich ook aan wet- en regelgeving diende te houden."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant