SDO beloont werklust met zege op RKAVV

BUSSUM - Vooral door het tonen van veel vechtlust heeft SDO afgelopen weekend gewonnen van concurrent RKAVV. De Bussumse hoofdklasser versloeg de tot afgelopen weekend beter geklasseerde tegenstander met 2-1 en klom daarmee over de ploeg heen. SDO houdt door de zege koers achter de subtop.

SDO startte sterk en toonde meteen aan dat het alleen tevreden was met een zege op RKAVV. De Bussumers zetten meteen druk en kregen al snel een goede kans: SDO-speler Mike van 't Land schoot al vroeg van grote afstand net naast. Na het eerste gevaar van SDO kreeg ook RKAVV een paar kansen, één daarvan belandde op de paal. Na de spannende eerste fase van het duel werd SDO langzaam beter dan RKAVV. Dat werd ook beloond. Eerst kreeg aanvaller Elroy Pappot een grote kans, maar de bal rolde voorlangs. Na net wat meer dan een half uur spelen was het dan toch raak voor SDO toen Pappot, op aangeven van Maikel van Latum, de keeper van RKAVV wel kon passeren. SDO kwam daarmee terecht op voorsprong. Smetje op de verder goede eerste helft was het geblesseerd wegvallen van back Dino van Essen.

RKAVV was er na de rust op gebrand om wat terug te doen. De ploeg zorgde voor steeds meer gevaar. Na een uur voetballen kon RKAVV een tegentreffer produceren. Tot 3 keer toe kreeg RKAVV-aanvoerder Sjors Verhagen een kans: twee keer redde SDO-keeper Dion Thomas, de derde keer schot Verhagen wel raak. Na de tegentreffer bleef het duel ongemeen spannend. SDO kreeg de beste kansen, hoewel RKAVV eveneens voor gevaar bleef zorgen. Het naar de kant halen van Gerrit Snijders voor Djoey Dorrestein bleek een goede zet van SDO-coach Ivar van Dinteren. Dorrestein bleek, op het allerlaatste moment, goud waard voor de Bussumse ploeg: nadat Mike van 't Land hard tegen de keeper van de tegenstander schoot, kon Dorrestein de rebound benutten en SDO zo aan de zege helpen.

Punt voor voetbalsters
De voetbalsters van SDO hebben afgelopen weekend op het allerlaatste moment een punt overgehouden aan het duel met BSC: 1-1.

SDO kende veel problemen toen BSC erg fel startte, maar kon al snel orde op zaken stellen. Na een half uur leek SDO op voorsprong te komen, maar de treffer werd afgekeurd. BSC had meer geluk en kon voor rust wel scoren. Na de rust bleef het duel spannend. Met een benutte strafschop van Carolien van Willigenburg pakte SDO toch een punt.