Afbeelding

CIDI doet aangifte tegen Bussumse horecaondernemer

Algemeen

BUSSUM - Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) heeft aangifte gedaan tegen de Bussumse horecaondernemer Youness Ouaali. Dat laat het CIDI op haar website weten.

Ouaali deed eerder deze week op Facebook een oproep om Israëlische toeristen in Nederland 'total loss te slaan'. "Is het misschien een goed idee om toeristen uit Israël (kinderen niet) vanaf vandaag in Nederland total loss te slaan? Wie niet luisteren wil moet maar voelen, genoeg is genoeg!", schrijft de uitbater van broodjeszaak Bon Appetit aan de Herenstraat. Ouaali reageerde daarmee op beelden van de dood van een Palestijnse jongen (13).

'Ouaali moet worden opgespoord en voorgeleid'
Volgens het CIDI roepen de uitspraken van Ouaali op tot gewelddadigheden tegen Israëli's in Nederland. "Gewelddadigheden in het Midden-Oosten mogen nimmer een rechtvaardiging zijn voor geweld hier in Nederland", reageert het CIDI. "CIDI acht het daarom van groot belang dat Ouaali wordt opgespoord, met spoed wordt voorgeleid en zich moet verantwoorden voor de rechter. Zijn opruiende teksten dienen direct verwijderd te worden."

Uit de krant