Afbeelding

CU: verbeteren doorstromen verkeer kan spoorwegovergangen helpen

Algemeen

BUSSUM - Volgens de ChristenUnie kunnen de Bussumse spoorwegovergangen snel en zonder al te veel problemen verbeterd worden. De partij heeft een plan van aanpak gemaakt. 

Door het verkeer achter de overweg beter te laten doorstromen moet met name het stilstaan op de spoorwegovergang worden voorkomen, zo heeft de ChristenUnie bedacht. Met name op de Generaal de la Reijlaan, de Meerweg en de Herenstraat moet er snel wat gebeuren, meent de partij. 

"De plannen kunnen direct uitgewerkt en uitgevoerd worden. Wij hopen dat met dit actieplan de fase van praten afgesloten wordt en er eindelijk iets gaat gebeuren. Er is nog geen enkel signaal dat er vanuit het Rijk voldoende budget is om een verdieptliggend spoor te realiseren. Daarom richten wij ons nu op het op korte termijn het verbeteren van de verkeersveiligheid rond spoorwegovergangen in het algemeen en voor fietsende scholieren in het bijzonder", zo laat de partij weten. 

Al jaren plannen
De afgelopen maanden gebeurden er enkele ongelukken op de spoorwegovergangen. Er wordt al jaren gekeken om de overwegen veiliger te maken. 

Uit de krant