Afbeelding

Gooise Meren 'enorm trots' op resultaat ambtenarenpuzzel

Algemeen

BUSSUM - Wat wordt mijn functie in de nieuwe gemeente? Wie worden mijn directe collega's? Ben ik boventallig of misschien lager ingeschaald? Na een lange periode van onzekerheid weten de werknemers van de gemeenten Bussum, Naarden en Muiden sinds vorige week waar ze aan toe zijn in de nieuwe gemeentelijke organisatie van Gooise Meren. Het belangrijkste nieuws: er zijn 50 banen minder, maar niemand hoeft te worden ontslagen.

De drie gemeenten bieden nu werk aan 397 mensen (arbeidsplaatsen). De nieuwe gemeente Gooise Meren gaat het doen met 350 arbeidsplaatsen, een gevolg van de samenvoeging van afdelingen en taken en de noodzaak tot efficiënter werken. Het kon dus niet zo zijn dat alle ambtenaren automatisch hun taak of zelfs hun baan konden houden.

Toch is het gelukt voor iedereen een plek in de organisatie te vinden zonder dat er iemand onvrijwillig het veld heeft moeten ruimen, zegt de gemeente Bussum. Daar ging wel een complexe puzzel aan vooraf, waar twee jaar hard en zorgvuldig aan gewerkt is.

Lees morgen meer in het BussumsNieuws.

Uit de krant