Afbeelding

Theaterproductie wint op Meet & Match Diner

Algemeen

BUSSUM - De theaterproductie 'Zina's Reis' is gisteren op het diner van het Platform Maatschappelijk Ondernemen Naarden Bussum gekozen tot beste maatschappelijke idee. Prijswinnares Zaineb Toama krijgt een cheque van 1000 euro om te werken aan lesmateriaal voor scholen. Ze wil hiermee onder andere vooroordelen over vluchtelingen wegnemen.

Doel van het diner was om zo veel mogelijk maatschappelijke organisaties aan ondernemers te koppelen. Op de avond zijn in totaal 76 'matches' gesloten. Hierbij worden diensten uitgewisseld met gesloten beurs om elkaar op weg te helpen. Buurtcentrum De Palmpit laat bijvoorbeeld Katja Staring met haar bedrijf een lezing organiseren over hoe een smartphone werkt. In ruil daarvoor mag de zelfstandig onderneemster een zaal in De Palmpit voor een dagdeel gratis gebruiken. 

Het Meet & Match Diner is zes jaar geleden ontstaan na de roep van ondernemers om maatschappelijk meer betrokken te kunnen zijn. Ondernemers wilden meer betekenen voor de lokale samenleving, maar konden hun weg daarin niet goed vinden. Het Meet & Match Diner wil in die behoefte voorzien. Het PMONB volgt gedurende het jaar of de matches ook daadwerkelijk tot uitvoer worden gebracht en helpt daar waar het een uitdaging is.

Uit de krant