Afbeelding

'Probeert Remkes zijn rol in zaak-Heijman te verbloemen?'

Politiek

BUSSUM - Het onderzoek dat Johan Remkes naar het declaratiegedrag van oud-burgemeester Henk Heijman heeft laten uitvoeren, deugt niet. Dat vinden Hart voor Bussum en de Gooise Ouderen Partij. De partijen vragen zich af of hij zijn eigen rol wil verbloemen.

Commissaris van de Koning Remkes liet in mei onderzoek doen naar geruchten rondom Heijmans reiskostenvergoeding en declaraties, die de burgemeester eerder dit jaar de kop kostten. Gisteren bleek dat dit maar liefst 40.000 euro heeft gekost, maar niemand weet waar dat geld precies aan is uitgegeven.

Minder integriteit
"In opdracht van Remkes wordt een onderzoek gedaan, van ruim 40.000 euro aan gemeenschapsgeld, om aan te tonen dat het allemaal wel meeviel met die onterechte vergoedingen. Terwijl Remkes zelf een hoofdrol speelde in het proces. Hij zet hiermee de deur open naar onbehoorlijk bestuur en minder integriteit in het openbaar bestuur", zegt Marieke Munneke Smeets van Hart voor Bussum bij de NOS

Heeft Remkes dit zo gedaan zodat zijn eigen rol onderbelicht bleef? Zo vragen de Bussumse partijen zich af. Smeets: "Bovendien werden Heijmans vergoedingen goedgekeurd door de provincie, terwijl ze al waren afgekeurd door Bussumse ambtenaren."

Uit de krant