Boze ondernemers willen beter parkeerbeleid gemeente.
Boze ondernemers willen beter parkeerbeleid gemeente.

Ondernemers willen beter parkeerbeleid gemeente

Algemeen

BUSSUM - Boze ondernemers hielden vanochtend een actie om de gemeente duidelijk te maken dat ze het huidige parkeerbeleid zat zijn. Ze vinden dat de gemeente te laat actie heeft ondernomen om parkeermeters om te bouwen.

Hierdoor is een groot aantal parkeerautomaten in Bussum nog niet geschikt is om met bankpas te betalen.

Boycot
Exact om negen uur waren de parkeermeters op de Laarderweg, Huizerweg en Landstraat allemaal afgedekt en voorzien van de tekst 'U bent van harte welkom in Gastvrij Bussum'.

Ondernemers zij niet zozeer tegen betaald parkeren Ze vinden de gemeente vooral laks en het parkeerbeleid niet meer van 'deze tijd'.

Muntgeld
"Veel mensen hebben geen muntgeld meer bij zich. Ze krijgen een boete terwijl ze geld komen wisselen in de winkel en blijven vervolgens weg uit Bussum", laat initiatiefnemer Jitske Roselaar-Barneveld van Barneveld Zaken weten. Net als andere ondernemers maakt ze zich vooral zorgen over het wegblijven van klanten uit de regio. "Bussum wil een regiofunctie hebben, je zou het parkeerbeleid juist daarvoor kunnen inzetten."

Straatmanager Jos de Lange roept de gemeente op met creatieve oplossingen te komen en een duidelijk beleid en snelle invoering. "Het eerste uur gratis, weer tot 10.00 uur gratis parkeren en een gedeeltelijke blauwe zone." 

Uit de krant