Afbeelding

Het Ruime Sop wint shantyfestival

Algemeen

BUSSUM - Shantykoor Het Ruime Sop uit Bussum is afgelopen zaterdag de grote winnaar geworden van het festival Tussen Rijn en Lek in Wijk bij Duurstede.

Hans Last van het shantykoor laat weten: "Tijdens dit prestigieuze festival worden ieder jaar de beste koren van Nederland uitgenodigd om het publiek te vermaken. Een professionele, zeskoppige jury beoordeelt welk koor het beste presteert. Dit jaar waren er zestien koren aanwezig met in totaal 584 zangers. Tot enorme vreugde van koor werd Het Ruime Sop de grote winnaar."

De jury prees het koor omdat het mooi gedragen zeemansliederen ten gehore brengt, maar ook het publiek weet te vermaken met uitbundigheid en uitstekende solisten die het verhaal weten te vertellen. "Er zijn maar weinig koren die beide disciplines beheersen", aldus de jury. Het Ruime Sop heeft de wisselbeker in ontvangst genomen.

In 2010 won Het Ruime Sop al de publieksprijs. Nu vijf jaar later de hoofdprijs, de Gouden Zuidwester. Het Ruime Sop bestaat in 2016 tien jaar. Dat wil het koor,samen met het Bussumse publiek, groots vieren. De voorbereidingen zijn in volle gang. 

Uit de krant