Afbeelding

Parkeren Bussum werkt goed, maar kan beter

Algemeen

BUSSUM - Het parkeersysteem van Bussum werkt nu goed, maar kan op bepaalde punten best verbeterd worden. Dat concludeert de gemeente na onderzoek de afgelopen maanden. 

De gemeente heeft de afgelopen maanden onderzoek laten doen naar hoe het gaat met het parkeren. Er werd onder andere op meerdere plekken gekeken naar de parkeerdruk en wat het parkeren Bussum exact oplevert, maar ook klachten van bewoners werden onder de loep genomen. 

Bussum heeft volgens het onderzoek voldoende goede parkeerplekken. 

Hoogte parkeerdruk valt mee
De afgelopen jaren gebeurde het met regelmaat dat bewoners klaagden over een te hoge parkeerdruk. Het onderzoek brengt naar voren dat het allemaal wel meevalt: door heel Bussum valt de parkeerdruk acceptabel te noemen. "Zeer lokaal kan de parkeerdruk hoog worden, maar op korte afstand kan wel altijd een parkeerplek gevonden worden", zo concludeert men. 

Meerdere verbeterpunten
De gemeente heeft wel enkele verbeterpunten voor het parkeren. Er wordt onder meer gekeken of de parkeerdruk nog beter aangepakt kan worden. Daarnaast moeten parkeerders vanaf komende november hun parkeerkaartje ook met hun smartphone kunnen betalen en ook wordt voorgesteld om parkeerautomaten te vervangen voor modernere exemplaren. 

Uit de krant