Afbeelding

Buurtbewoners Emmaschool: 'Geen sprake van verkeersproblemen'

Algemeen

BUSSUM - Buurtbewoners van en rond de Graaf Florislaan hoeven geen grote problemen te verwachten als de Emmaschool een pand aan hun straat betrekt. Dat zeggen buurtbewoners van de 'oude' Emmaschool aan de Fortlaan. "Er ontstaan geen verkeersproblemen", zegt buurman Ruud Boeve. 

De buurtbewoners rond de Graaf Florislaan vrezen veel problemen als de Emmaschool naar hun straat komt. Het gaat vooral om verkeers- en parkeerproblemen veroorzaakt door ouders met auto's, maar ook over meer kabaal door de schooljeugd. Volgens de buurtbewoners van het schoolgebouw aan de Fortlaan valt het allemaal wel mee. "Zelfs op een dag met veel regen hebben we geen overlast", zegt Boeve. Volgens hem zal het ook alleen maar beter worden straks: omdat de Emmaschool straks een veel completer schoolgebouw heeft hoeven er ook geen grote bussen meer door de straat om de kinderen naar gymles te brengen.

Hoe het verder gaat met de plannen van de Emmaschool om het schoolgebouw aan de Graaf Florislaan te betrekken, wordt volgende week bekend. Dan vergadert de gemeenteraad over de veelbesproken plannen.

Boeve maakte beelden van een normale ochtend rond de Emmaschool.

Uit de krant