Afbeelding

Is over Crailo als opvanglocatie voor vluchtelingen toch te praten?

Algemeen

BUSSUM - Crailo is mogelijk toch weer in beeld als opvang voor asielzoekers. Er zou een brief onderweg zijn van de provincie Noord-Holland waaruit dit blijkt. Pieter Broertjes, burgemeester van Hilversum zinspeelde hier dinsdag op tijdens een persconferentie.

De deur zou op een kier staan. Broertjes vindt het van belang dat de Gooise gemeenten samen optrekken als het gaat om de mogelijkheden van opvang van asielzoekers. De Gooise gemeenten hadden anderhalve week geleden per brief aan provincie laten weten dat ze Crailo weer moet gaan gebruiken als opvang voor asielzoekers nu de situatie zo nijpend is. Broertjes heeft hierover inmiddels een zinnige discussie gevoerd met Elisabeth Post, VVD-gedeputeerde. Zij liet via Twitter weten dat er inderdaad een brief onderweg is naar de tien gemeenten. Over de inhoud liet zij niets los.

De wens om Crailo wederom te openen voor vluchtelingen leeft zowel bij gemeenten als vele politieke partijen. Over twee weken moeten alle gemeenten hun inventarisatie af hebben.

Uit de krant