Afbeelding
Weekendtip

Kinderfestival voor het goede doel

Algemeen

BUSSUM - Ouders en kinderen kunnen zondag van 12.00 tot 17.00 uur naar de familiedag bij de Vernissage. Het wordt een creatief en culinair festival. De opbrengst gaat naar het diabeteskookcafé.

Al bijna 13 jaar organiseert Vernissage maandelijks, in samenwerking met Ter Gooi Ziekenhuis en sinds kort ook met Meander MC Amersfoort, het kinderdiabeteskookcafé. Kinderen met diabetes worden door de ziekenhuizen uitgenodigd om deel te nemen aan het kookcafé. Ze mogen een vriendje of vriendinnetje meenemen. Het doel van het kinderdiabeteskookcafé is dat kinderen met diabetes elkaar ontmoeten en ervaringen delen met elkaar. Op een speelse manier wordt samen met de diabetesverpleegkundige en de diëtiste de glucose bepaald, de koolhydraten berekend en insuline gespoten. 

Zondag kan voor een kleine bedrage van alles worden ondernomen: schilderen met een kunstenaar, er is een djembéworkshop, een knuffelboerderij en een poppentheater. De Vernissage is te vinden aan de Dr. Abraham Kuyperlaan 1A in Fort Werk IV (naast Spant!).

Uit de krant