Anton Baarda: 'Parkeren speelt in alle gemeenten, maar het blijft maatwerk.'
Anton Baarda: 'Parkeren speelt in alle gemeenten, maar het blijft maatwerk.'

Ondernemersclubs in Gooise Meren gaan niet fuseren

Algemeen

BUSSUM - De verschillende ondernemersclubs in de drie fusiegemeenten hebben een gezamenlijk overleg opgestart, maar zien geen enkele reden om te fuseren. De belangen van de achterban zijn te verschillend en ook al zijn er gemeenschappelijke punten zoals parkeren, per gemeente zal het toch maatwerk blijven.

Het belang van overleg zien ze wel en een stem richting de politiek is in sommige gevallen ook gewenst. Brigitta Boonacker van de BOV nam het initiatief tot het overleg. "Wij vinden het belangrijk dat het ondernemersbelang in de nieuwe gemeente stevig vertegenwoordigd wordt en gaan een 10-puntenplan opstellen zodat we die bij de politiek kunnen indienen." In Bussum zien ze de noodzaak van gezamenlijke belangenbehartiging wat sterker dan in de andere gemeenten, omdat ze met zo veel verschillende partijen in de raad te maken hebben. "In Bussum moeten we ontzettend lobbyen en in Naarden geeft een kort gesprek met de wethouder soms al duidelijkheid", vervolgt Boonacker. In Muiden liggen de verhoudingen weer helemaal anders. Daar is de gemeente meer op zoek naar input vanuit de ondernemers.

Dit is het moment
Boonacker ziet de fusie als het moment waarop veel bereikt kan worden omdat alles nieuw is en opnieuw besloten moet worden. Het 10-punten plan willen ze op tijd bij de politiek krijgen, voor vijf oktober omdat dan bekend wordt welke politieke partijen aan de verkiezingen De partijen willen niet afwachten maar de politiek een stap voor zijn. In het plan krijgen horeca, parkeren. verkeer en het ondernemersfonds veel aandacht. Muiden en Bussum kennen een dergelijk fonds, waaruit veel activiteiten worden gefinancierd. Naarden heeft dat fonds niet en ziet dat ook niet zitten. 

Ook belang van consumenten
Boonacker is van mening dat ze met het opkomen voor de belangen van ondernemers ook het consumentenbelang dienen. "Een gunstig ondernemersklimaat is ook in het belang van de consument. Het schept werkgelegenheid en wanneer bijvoorbeeld detailhandel en horeca goed georganiseerd zijn, is het ook leuk om in je eigen omgeving te winkelen, uit te gaan en je dagelijkse boodschappen te doen."

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Twee gewonden bij fietsongeluk in Muiderberg 112 29 jun, 19:06
Logo
Afbeelding
Opnames Bommetje in haven Op een bodyboard van de schans: in juli is het weer zover! regio 29 jun, 17:01
Logo
Afbeelding
Boerenprotest op parkeerplaats bij gemeentehuis in Bussum Boer Frans Jan ter Beek: ‘Het gevolg zal uitkopen zijn, maar ik ga niet weg!’ Bedrijven 29 jun, 13:30
Afbeelding
Uitgekeken op uw huidige bankstel of fauteuil? Bel Miedema en Zn. Bedrijven 29 jun, 12:12
Afbeelding
BrinkPop in Muiderberg Cultureel 29 jun, 11:30
Logo
Afbeelding
College moet opschieten met Nota van Uitgangspunten Heropenen van Naarder golfbaan duurt CDA veel te lang Politiek 29 jun, 10:10
Afbeelding
ViJoS maakt zich klaar voor Europees Kampioenschap Cultureel 29 jun, 09:55
Afbeelding
Jaarmarkt Keverdijk groot succes foto’s 29 jun, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief