Afbeelding

Omwonenden zien nieuwe Emmaschool niet zitten

Politiek

BUSSUM - Het is nog lang niet zeker dat de Emmaschool volgend jaar kan verhuizen naar voormalig college de Opmaat aan de Graaf Florislaan. Afgelopen maandag bleek dat er nog steeds veel weerstand is vanuit de buurt.

Er zitten nog veel haken en ogen aan het plan waar de gemeenteraad van Bussum op 1 oktober een besluit over moet nemen. Omwonenden maken zich vooral zorgen over de onveilige verkeerssituatie, aantasting van het beschermd dorpsgezicht en overlast van ruim 400 basisschoolleerlingen op een plek waar voorheen 150 tot 200 middelbarescholieren zaten. 

In één gebouw
De Emmaschool wil vooral dat de leerlingen, na 15 jaar vol beloftes van de gemeente, samen in één gebouw komen. Volgens het plan moet er ook een BSO in het pand komen, gerund door de Stichting Kinderopvang SKBNM. De situatie in de huidige (nood)gebouwen is al jaren onhoudbaar. Tijdens de inspraakavond konden omwonenden, de Emmaschool en andere belanghebbenden nog één keer hun zegje doen. Duidelijk is dat de omwonenden de voorgenomen verhuizing niet zien zitten.

Doorheen drukken
"Er moet een oplossing komen; de school is welkom, maar niet met dit aantal leerlingen", nuanceert de actiegroep Lomanplein. De omwonenden voelen zich genegeerd door de gemeente en vrezen dat de verhuizing van de Emmaschool, met de geplande verbouwing als een fait accompli, er door de gemeenteraad doorheen gedrukt wordt.

De Emmaschool begrijpt de bezwaren, maar staat op het standpunt dat huisvesting in één gebouw nodig is voor de saamhorigheid en de kwaliteit van het onderwijs. Ze doet een beroep op de gemeente om haar verantwoordelijkheid te nemen voor het waarborgen van goed onderwijs. 

Uit de krant