Afbeelding

'Open Monumentendag was een groot succes'

Cultureel

BUSSUM - Met ruim 870 bezoekers spreekt de organisatie van Open Monumentendag van een groot succes.

Het programma rond het thema 'Glas-in-lood' bleek een groot succes te zijn. Vele liefhebbers liepen de winkels in de Kapelstraat en Havenstraat in en uit, kwamen kijken naar de demonstratie van Fernando Codinha en bewonderden het oude glas uit de kelder van de gemeente. Diverse bezoekers lieten weten belangstelling te hebben voor de ramen. 

Voordat de fietstocht langs villa's en kerken op zondag van start ging stond het plein voor het Docucentrum van de Historische Kring helemaal vol met fietsen. Het enthousiasme was zo groot dat ook vaak van de route werd afgeweken voor nog een extra glas-in-loodraam. 

De Historische Kring Bussum maakte ook een leuk filmpje over de twee dagen en de activiteiten.

Busrit 
Van de rondrit met klassieke bussen, langs Naarden, Muiderberg, Muiden en Bussum, werd vanuit alle vier plaatsen intensief gebruikgemaakt. Vanaf 12.30 tot aan 16.00 uur zaten de drie bussen die de route reden vol met passagiers van alle leeftijden. Bij de tussenstops kon men niet steeds met de eerste bus mee en moest men wachten tot de volgende. Dat deed gelukkig weinig af aan het enthousiasme. Er waren ook passagiers die van de gelegenheid gebruikmaakten om hun stad of dorp te promoten.

Glas-in-lood in de kerk.

Uitleg bij de Eerste Bussumse Glashandel. Foto's: Jaap van Hassel

Uit de krant