Afbeelding

SDO tegen OFC; leuke wedstrijd met veel spektakel

Sport

BUSSUM - SDO heeft het de mogelijke kampioenskandidaat heel erg moeilijk gemaakt. SDO kreeg veel kansen, maar wist niet te scoren. OFC kreeg wel een enkele kans maar echt gevaarlijk waren ze niet. OFC had er wel een spektakel van gemaakt, zowel voor als na de wedstrijd. Door veel fakkels en confetti kwamen de spelers het veld op en na afloop trad Dries Roelvink op. Het was wel weer een hele leuke wedstrijd om te zien, spannend, omdat de doelpunten uitbleven.

OFC was de betere ploeg. Ze combineerden gemakkelijk, maar echte grote kansen creëerde ze niet. SDO was veel gevaarlijker maar ging slordig met de kansen om. In de 12e minuut gaf Maikel van Latum voor op Dennis de Loos. Zijn schot met links ging via de paal naast. In de 24ste minuut raakte Maikel de bal kwijt, maar doelman Dion Thomas redde de inzet. In de 38e minuut kreeg SDO weer een goede kans. Mike van 't Land gaf voor op Berry van 't Land. Zijn kopbal ging naast. Vlak voor rust kreeg Maikel van Latum een hele grote kans. Doelman Mike Brantjens kwam uit zijn goal, de lob van Van Latum ging echter naast. Vlak na de wissel mocht Marijn Sterk een vrije trap nemen op 18 meter na een handsbal van Micha Fokker. Zijn schot ging rakelings over.

In de 64e minuut kreeg Maikel van Latum een grote kans. Na een goeie actie schoot hij recht in de handen van de doelman. Een minuut later kreeg OFC een strafschop. Rowell van der Meer veroorzaakte een strafschop door een duwfout. Dion Thomas had geen enkele kans op de inzet van Marijn Sterk. In de 68e minuut het debuut van Elroy Pappot. Een kwartier voor tijd zette SDO alles op alles om de gelijkmaker te forceren. In die periode kreeg SDO nog twee hele grote kansen. Eerst schoot Desley Groenewegen hoog over, gevolgd door een goeie actie van Elroy Pappot die recht in de handen van de OFC-doelman schoot.  

Uit de krant