Het startsein in aanwezigheid van beide wethouders.
Het startsein in aanwezigheid van beide wethouders.

Jongeren ontwerpen hun eigen centrum

Algemeen

BUSSUM - Wethouders Lia de Ridder en Adriana van den Berg-van Bart gaven afgelopen vrijdag het startsein voor het schoolproject 'Ontwerp je eigen centrum'. 23 leerlingen van klas 3 van het Goois Lyceum (richting Geschiedenis & Omgeving) deden hieraan mee.

Zij maakten, op initiatief van Nonja Voorhaar, een 2 uur durende wandeling door het centrum van Bussum. Gewapend met een mobiele telefoon en pen en papier mochten ze foto's maken van de omgeving.

Opdracht was om te kijken naar glas-in-lood, architectuur, groen, de woon-, werk- en winkelomgeving en vrijetijdsbesteding. Hiermee brengen ze het huidige 'gezicht' van het centrum in kaart en op basis van gemaakte foto's, eigen ideeën en indrukken gaan ze een presentatie geven van het ontwerp van hun eigen centrum.

Wethouder De Ridder liet weten blij te zijn met dit initiatief en koppelde het aan het in ontwikkeling zijnde centrumplan waar de gemeente al jaren mee bezig is. Ze nodigde tot slot de jongeren uit hun plannen ook te komen presenteren.  

Uit de krant