Leslie Meijer, locatiedirecteur in een van de sfeervolle ruimtes.
Leslie Meijer, locatiedirecteur in een van de sfeervolle ruimtes.

HIP: 'De kennis van school en de warmte van thuis'

Bedrijven

BUSSUM - Bij Instituut HIP kunnen leerlingen onder andere terecht voor huiswerkbegeleiding, bijles en remedial teaching, van basisschoolleerling tot student aan de universiteit. Het is hard werken, maar er is ook ruimte voor gezelligheid en ontspanning. HIP zit sinds 2014 in Bussum en de populariteit neemt steeds meer toe. Ze krijgen gemiddeld twee tot drie aanmeldingen per week, maar weten de persoonlijke aandacht als geen ander te waarborgen.

Individuele aandacht in een warme sfeer staat, naast inhoudelijke begeleiding, zo'n beetje boven aan het lijstje van locatiedirecteur Leslie Meijer. Meijer doet zelf alle intakes met ouders en leerlingen en weet ook van eenieder wat er verder nog speelt. Bij HIP vinden ze het belangrijk dat kinderen zich thuis voelen. Vrolijk binnenkomen, schoenen in de hoek en lekker een kop thee inschenken: het mag allemaal, maar daarna is het gewoon hard werken. Volgens Meijer is het voordeel van deze vorm van huiswerkbegeleiding dat scholieren als ze thuiskomen ook echt vrij zijn. "Dan kunnen ze muziek luisteren en gamen en ouders hoeven niet te controleren of het huiswerk af is of dat ze na het eten nog moeten overhoren."

 "We zijn eigenlijk de plek tussen school en thuis. Een plek waar leerlingen, scholieren en studenten zich thuis kunnen voelen. Wij leren ze omgaan met planning en structuur en geven inhoudelijke begeleiding. Maar ze hebben niet het gevoel dat ze op school zitten." Meijer weet wel waar de populariteit van een instituut als HIP vandaan komt: enerzijds door de bezuinigingen binnen het onderwijs op zaken als remedial teaching en anderzijds om ruzies en stress thuis te voorkomen. Want als ouders het gevoel hebben er constant 'bovenop' te moeten zitten, levert dat nu eenmaal veel discussie op. "Ouders willen dat graag uit handen geven en leerlingen zijn echt gemotiveerd bij ons. Maar als je zonder HIP kunt moet je dat zeker doen, daar werken we ook samen naartoe." 

Uit de krant