Afbeelding

Dit weekend Open Monumentendag in Bussum

Cultureel

BUSSUM - De Historische Kring Bussum heeft zowel komende zaterdag als zondag de jaarlijkse Open Monumentendag georganiseerd. Het thema dit jaar is 'Glas-in-lood in Bussum'.

De Historische Kring heeft samen met andere Bussumers ervoor gezorgd dat vele glas-in-loodramen dit weekend te bewonderen zijn. Zaterdag is er een vrije wandeling door het centrum waarbij wordt gewezen op de vele glas-in-loodramen bij winkels en andere panden. Verder vertelt Fernando Codinha van de Eerste Bussumse Glashandel in zijn winkel aan de Kapelstraat 4 meer over het vak van glazenier. 

Zondag is er in het gebouw van de Historische Kring, in een zijvleugel van station Naarden-Bussum, van alles te doen. Ook vertrekt vanaf hier een fietsroute met gids langs bijzondere villa's en kerken met glas-in-loodramen.

Zowel zaterdag als zondag rijdt een klassieke bus de rondrit Bussum-Naarden-Muiden-Bussum. De bus vertrekt ieder half uur tussen 12.30 en 16.30 uur. De Opstap en uitstap is bij het station Naarden-Bussum, bij de Wibra op de Brinklaan.

Uit de krant