Afbeelding
Bussum Cultureel

Bussum Cultureel trekt meer dan 7000 bezoekers

Cultureel

BUSSUM - Twee in plaats van drie dagen een cultureel feestje in Bussum. De openluchtbioscoop, traditioneel de aftrap van Bussum Cultureel, werd vanwege het slechte weer afgelast, voor het eerst in dertien jaar. 

Organisator Mirjam Smets: "De tegenvaller van vrijdag werd zaterdag en zondag weer helemaal goedgemaakt. Het weer was die dagen juist beter dan voorspeld." De gezellige sfeer en drukte was volgens Smets ook vooral te danken aan het 'rondje Bussum Cultureel'. De verschillende activiteiten waren dit jaar voor het eerst verspreid over meerdere plekken in het dorp. "Dat is door het publiek goed ontvangen, ze vielen van de ene verrassing in de andere. Theater, optredens en zelf dingen doen wisselden elkaar af. Ook de optredens zorgden voor veel publiek. Enige minpuntje was wellicht dat er zaterdagavond nog twee podia actief waren, op het Wilhelminaplantsoen en in de Kapelstraat.

Smets: "Het publiek werd daardoor wat verdeeld en het podium op het Wilhelminaplantsoen kreeg wat minder aandacht. Maar de Kapelstraat is gewoon een sfeervol en knus straatje." Smets schat het aantal bezoekers rond de 7.000, tegen 5.000 in de vorige jaren. "Door de kwaliteit en gevarieerdheid konden we een ruime doelgroep aanspreken." 

Zondag was de afsluiting met een Art Fair en een Bruggenconcert. Er werden meer dan 100 kunstwerken tentoongesteld van kunstenaars uit de drie fusiegemeenten. "Het was volle bak, een bijzondere beleving om daardoorheen te wandelen", aldus Smets.

Uit de krant