Maikel van Latum scoort de tweede Bussumse goal. Foto: Johan van der Geest

Knappe start van hoofdklasser SDO

BUSSUM - Een goed debuut voor de voetballers van SDO. De Bussumers wonnen hun eerste hoofdklasseduel zonder al te veel problemen: SV Nieuw Utrecht werd met 2-0 aan de kant gezet.

SDO speelde sterk. De spelers kregen van tevoren de opdracht mee om de tegenstander te laten komen en vervolgens met scherpe counters aan te vallen en te scoren. Dat gebeurde ook. De tegenstander mocht voetballen en kwam ook ver op de helft van SDO, maar echt gevaar bleef achterwege. SDO kon wel voor gevaar zorgen. Vlak na de aftrap kregen de Bussumers een goede kans om de score te openen. Een pass van Ilias Mazouji op Maikel van Latum zorgde ervoor dat laatstgenoemde de score had kunnen openen. De doelman van de Utrechters redde echter. Halverwege de eerste helft kwam de verwachte Bussumse treffer alsnog. Na een hoekschop van Mike van 't Land werkte de keeper van de tegenstander de bal slecht weg. De bal kwam voor de voeten van Dino van Essen die over de vallende doelman scoorde. Na de goal van SDO kreeg de tegenstander voor rust nog een goede kans, maar de bal werd slecht geraakt en daarna overgeschoten.

SDO ook na rust sterk
Na de rust bleef SDO voor gevaar zorgen, maar ook de tegenstander kreeg goede kansen op doelpunten. SV Nieuw Utrecht kon vooral met een paar goed genomen hoekschoppen voor de goal van SDO komen, maar SDO-doelman Dion Thomas kon zijn doel schoonhouden. Toen de kansenregen van de tegenstander opgedroogd was, was het weer SDO dat een paar goede kansen kreeg. Na een uur voetballen leek Maikel van Latum de voorsprong van SDO te verdubbelen: na een vrije trap van Berry van 't Land kopte de topscorer van het afgelopen jaar op de paal. Daarna was het wel raak. Van 't Land en Van Latum herhaalden hun huzarenstukje, wat nu wel een doelpunt opleverde. Van Latum sprong, kwam hoger dan alle andere spelers en kopte de bal tegen de touwen.

SDO boekte daarmee een terechte zege en heeft een goed debuut achter de rug. De Bussumers hebben dus pas één duel achter de rug, maar doordat slechts 3 andere ploegen ook wonnen heeft SDO wel meteen een voorsprong op de meeste andere tegenstanders.