Boek over klooster Mariënburg gepresenteerd

BUSSUM - Het boek 'Zicht op Mariënburg' is gisteren officieel gepresenteerd op de voormalige Fröbelschool, onderdeel van klooster Mariënburg.

Het boek gaat over het bijzondere gebouw en haar bijzondere bewoonsters en is er gekomen mede dankzij de Historische Kring Bussum. Aanleiding was het vertrek van de zusters afgelopen april; zij wonen nu in Amersfoort.

Op verzoek van de leiding van de Congregatie, waar Mariënburg onder valt, zijn medewerkers van de Historische Kring Bussum in de archieven gedoken en hebben vele betrokkenen van nu en uit het verleden geïnterviewd. Van 1881 tot 1968 was Mariënburg een pensionaat voor meisjes uit de gegoede stand. Zusters waren ook actief in de Fröbelschool aan de Herenstraat en gaven onderwijs aan de Maria- en Henricusschool en de Agnesschool. Vanaf 1980 tot 2015 was Mariënburg een kloosterverzorgingshuis.

Het boek 'Zicht op Mariënburg' is uitgegeven door Enter Media te Weesp en telt 88 bladzijden. Het boek is behalve bij de HKB ook verkrijgbaar bij de boekhandels Los en Bruna. De prijs bedraag € 18,50. Voorintekenaars hebben hun boek al kunnen ophalen of hebben het toegestuurd gekregen.

Meer berichten