Afbeelding

Rondetafelgesprekken over toekomst Emmaschool

Algemeen

BUSSUM - Er worden volgende week maandag rondetafelgesprekken gehouden over de toekomst van de Emmaschool. Dat laat de gemeente weten. Belanghebbenden kunnen hun zegje doen over de bouwplannen van de school. 

De gesprekken volgen na de vele bezwaren van de buurt omtrent de bouwplannen. De Emmaschool wil volgend jaar verhuizen naar een schoolgebouw aan de Graaf Florislaan. Buurtbewoners van de Graaf Florislaan vrezen echter overlast van de schooljeugd. De bewoners waren gewend dat er de afgelopen jaren zo'n tweehonderd kinderen op de school zaten, nu komen er dubbel zoveel. Dat levert volgens de buurt vanzelfsprekend de hele dag meer herrie op. Daarnaast vreest de buurt verkeers- en parkeerproblemen.

Belanghebbenden moeten gemeenteraad beeld geven
De gemeenteraad bepaalt komende maand of de bouw van de school door kan gaan. Voor het zover komt worden eerst belanghebbenden gehoord. Dat moet de raad een goed beeld geven van hoe er gedacht wordt over de bouwplannen. 

Voor de rondetafelgesprekken van volgende week maandag wordt er aanstaande maandag nog een avond gehouden waarop nogmaals de plannen van de Emmaschool gepresenteerd worden. De twee avonden worden gehouden op het gemeentehuis en starten om acht uur. 

Uit de krant