Afbeelding

Koninklijke onderscheiding voor Joop Saan

Algemeen

DIEMEN - Burgemeester Erik Boog van Diemen heeft dinsdag de versierselen die horen bij de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau opgespeld bij Bussumer Joop Saan.

Hij deed dat op de bijeenkomst ter gelegenheid van het 25-jarige jubileum van Joop Saan als directeur van Koninklijke Saan. Joop Saan ontving de koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange maatschappelijke inzet. Hij heeft zich naast zijn directeurschap jarenlang als vertegenwoordiger van de bedrijfstak laten gelden in diverse besturen. Ook in de Diemense ondernemersvereniging Ondernemend Diemen (voorheen HID) heeft hij vele jaren bestuurlijke functies vervuld.

Naast die functiegerelateerde activiteiten heeft hij ook diverse functies buiten de eigen bedrijfstak vervuld, onder andere ten behoeve van het christelijk onderwijs in Naarden en in de raad van commissarissen van Ajax. Momenteel is hij nog commissaris van de Amsterdam Arena NV. Joop Saan is inwoner van Bussum, maar vanwege de stevige wortels van het familiebedrijf in Diemen is de onderscheiding uitgereikt door de burgemeester van Diemen.

Uit de krant