Afbeelding

Gemeente: 'Probleem Franse Kampweg aankaarten'

Algemeen

BUSSUM - De gemeente Bussum gaat snel de onveilige verkeerssituatie op de Franse Kampweg aankaarten bij de provincie Noord-Holland. De gemeente ziet graag dat de weg veiliger wordt, zeker met het oog op het recente dodelijke ongeval.

Dat de gemeente weer gesprekken gaat voeren over de Franse Kampweg heeft mede te maken met het zware ongeluk van afgelopen weekend, maar de gemeente heeft de problemen met de weg al langer hoog op de agenda staan. "De weg heeft al langer de aandacht. Het gaat echter om een provinciale weg. Alles wat daar gebeurt valt onder het beheer van de provincie Noord-Holland. We hebben het probleem de afgelopen jaren al vaker aangekaart en zelfs gesprekken gevoerd over hoe de verkeersproblemen op de Franse Kampweg opgelost kunnen worden. We hebben zelf een goed beeld van hoe het beter zou kunnen. Vanwege het ongeluk afgelopen weekend zullen we weer gesprekken gaan voeren om ervoor te zorgen dat er snel wat gaat gebeuren. De provincie Noord-Holland moet dan een volgende stap zetten en met de weg aan de slag gaan."

De provincie Noord-Holland heeft laten weten dat het al plannen had om de Franse Kampweg aan te pakken. Dat staat op de agenda voor volgend jaar. De weg moet dan een heel stuk worden verbeterd.

Lees verder in de digitale editie.

Uit de krant