Afbeelding

Fietsersbond: de Franse Kampweg moet heel snel aangepakt worden

Algemeen

BUSSUM - Er moet heel snel wat gebeuren op de Franse Kampweg. Dat stelt de Fietsersbond Hilversum en omstreken. "Het ongeluk van afgelopen weekend heeft des te meer aangetoond dat er wat moet gebeuren om deze weg een stuk veiliger te maken. Hoe eerder, hoe beter", zegt Jos Oude Elferink namens de bond. 

Het ongeluk van afgelopen zaterdag gebeurde dan wel mede door onoplettendheid van het slachtoffer, er wordt door de bond al veel langer aandacht gevraagd voor het stukje weg. Dat gaat met name over de oversteek over de weg, maar de rest van de weg heeft eveneens veel aandacht. "We hebben het over een drukke weg waar veel verkeer samenkomt. We hebben er de afgelopen jaren helaas al vaker ongelukken meegemaakt. Veel van dat soort zaken kun je voorkomen door de weg aan te pakken. Al zouden er al betonblokken worden geplaatst tussen de autoweg en het fietspad. Dat zou al een hoop schelen. En er vallen nog zat andere maatregelen te bedenken."

De bond hoopt dat de provincie Noord-Holland, als beheerder van de Franse Kampweg (N236), snel gaat doorpakken. "Als je het probleem nu aan gaat pakken kun je over enkele weken een provisorische en tijdelijke oplossing hebben waarmee de weg al een stuk veiliger wordt. Dan heb je daarna alle tijd om een definitieve oplossing te bedenken. De provincie mag ons bellen, we helpen graag mee."

Uit de krant