Afbeelding

Vaker overlast van verwarde personen

Algemeen

BUSSUM - Net als de rest van Nederland heeft ook Bussum vaker last van verwarde personen. De politie moet er steeds vaker tegen optreden. 

Afgelopen jaar werd het Bussumse korps honderd keer gebeld omdat een verward persoon overlast veroorzaakte, zo leren de laatste gegevens van de politie. Een jaar eerder lag dat aantal nog 53 procent lager. 

Bussum heeft het afgelopen jaar enkele opvallende gevallen gehad van overlast door verwarde personen. Een half jaar geleden bedreigde een verwarde man mensen op straat, waarop een grote zoektocht volgde. Een maand daarvoor stak een verwarde Bussumer een student neer. Weer een half jaar eerder moesten agenten met getrokken wapen een verwarde man aanhouden. Afgelopen week troffen agenten aan de Ceintuurbaan nog een verwarde man aan. De Bussumer (35) had de ramen van zijn woning kapotgeslagen. Het gaat om slechts enkele voorbeelden. 

Heel Nederland heeft vaker last van verwarde personen. Het gaat vaak om op straat schreeuwende mensen en aanverwante zaken. 

Uit de krant